Verrukkelijke snacks uit het land van de rijzende zon
De Japanse keuken kent veel ingrediënten die hier in het Westen niet zo bekend zijn. Vaak zijn het ingrediënten die behalve lekker ook nog eens gezond zijn. Hoewel het begrip “lekker” natuurlijk een kwestie van smaak is. De laatste twintig jaren is er wel verandering gekomen in het snack-gedrag van de gemiddelde Nederlander, waardoor vele Oosterse hapjes steeds meer bekendheid genieten in ons land.
In deze Special komen ook Japanse ingrediënten aan bod die in Nederland niet zo bekend zijn, zoals o.a:
- Renkon (Lotuswortel)
- Karashi (Japanse mosterd)
- Miso (zoute en aromatische pasta)
- Takoyaki (inktvis)
- Katsuobushi (gedroogde bonito schilfers)
- Umeboshi (gedroogde pruim)
- Shiso (Japanse Basilicum)
- Kabocha (Japanse pompoen)
In Japan worden snacks vaak geserveerd met sausjes, bijvoorbeeld
Okonomiyaki-saus,
Tonkatsu-saus of een saus van
Wasabi.
Hieronder ziet u de artikelen die behoren tot deze Special